4t Primària

 -ELS 10 MANAMENTS- manaments
Els Deu Manaments o el decàleg són un conjunt de lleis religioses i morals en el cristianisme.
Segons la Bíblia, Déu va revelar els Deu Manaments a Moisès en el Mont Sinaí, després de la fugida del poble d’Israel d’Egipte.
Els deu manaments que s’ ensenyen en el catecisme catòlic són:
1. Estimaràs Déu sobre totes les coses.
2. No diràs el nom de Déu en va.
3. Santificaràs les festes.
4. Honraràs pare i mare.
5. No mataràs.
6. No faràs accions impures.
7. No robaràs.
8. No diràs falsos testimonis ni mentires.
9. No consentiràs pensaments ni desitjos impurs.
10. No desitjaràs els béns del teu proïsme.
PRIMER: ESTIMARÀS DÉU SOBRE TOTES LES COSES.

QUÈ VOL DIR? Estima a Déu per sobre de totes les coses d'aquesta terra. Per què? perquè tot el que veus i toques no és real, és pura fantasia. Tot el que tens, propietats, diners, títols, qualsevol cosa que tinguis, en qualsevol moment quan moris totes les coses desapareixen i ja no tens res. Quan mors no et portes res. Tot el que tens desapareix. Et quedes sense res, no hi ha res teu. El que tens en aquesta terra, és per a usar en aquesta terra, quan moris no et vas a portar res. Igual com quan naixem, no portem res a aquest món. Quan mors l'has de deixar tot, només pots dur els teus actes bons i dolents, és l'únic que portem. Si complim els 10 manaments quan moris vindrà Déu a buscar, si no compleixes els 10 manaments, vindrà el dimoni per portar a l'infern. Els judicis en l'infern, no pots amagar res, és com si la teva consciència la connectessin a una pantalla. Tots els teus pensaments, tots els teus actes dolents, es veuen. No és com els judicis d'aquest món que davant del jutge pots dir mentides. En el judici de l'infern, es veurà tot com una pel · lícula, no cal que diguis res. En l'infern es veu tot. La nostra consciència és com la caixa negra d'un avió que queda registrat tots els teus actes bons i dolents. A tu mateix mai et engañarás, tot es registra perquè el teu té, neta, és el teu pensament que és negatiu, per això l'ànima ho registra tot. No escapa ningú i el càstig vindrà igual. Un cop entres a l'infern no surts fins passats 1.000.000 d'anys. I cada dia seràs torturat fins que compleixis el càstig pels teus actes negatius. No és com la presó d'aquí a la terra amb totes les comoditats. Recordeu-vos bé: no entris a l'infern. No vagis contra els manaments de la llei de Déu i tindràs la teva recompensa. Estimaràs a Déu sobre totes les coses, perquè Déu és per sempre. No pensis que vas a viure molts anys, perquè qualsevol dia pot ser el teu últim dia, qualsevol nit pot ser la teva última nit. Ningú ho sap. En qualsevol moment et pots morir.  Som viatgers en aquesta terra.

SEGON: NO PRENDRÀS EL NOM DE DÉU EN VA.

Això vol dir que no pots prendre ni nomenar Déu tan a la lleugera. La gent diu molt: "t'ho juro per Déu!" . Això està prohibit. Aquestes cometent un gran error, no pots enganyar a Déu. Déu és poderós, únic, ho sap tot, és el nostre Pare. No podem utilitzar el seu nom tan a la lleugera, hem de respectar el nom de Déu. No facis falses promeses en nom de Déu. No pots matar en nom de Déu; molta gent utilitza el nom de Déu per matar. Segons les diferents cultures, diferents països, el nom de Déu es pot pronunciar de diferents formes amb diferents noms: Al · là, Buda, Pare Nostre ... cada un com vol però hi ha només un únic Déu. No importa el nom que li donem. Els deu manaments de la llei de Déu és per a tots els fills de Déu, no importa la raça ni el color, blancs, negres, grocs, vermells ... no importa el color. Tots som fills de Déu, dones nens, macos lletjos, alts, baixos, podres, milionaris ... tots som iguals i de la mateixa manera seran castigats tots.

TERCER: Santificaràs les festes.

Què és més important? anar de festa o anar a l'església a escoltar la paraula de Déu. Si no creus en Déu, mai escoltaràs la paraula de Déu. Si en lloc d'anar de festa vas a l'església a escoltar la paraula de Déu, a aprendre i després penses i actues com cal, tu seràs un Sant i viuràs en el regne de Déu. Per això en el teu temps lliure has escoltar la paraula de Déu, has d'anar a l'església com a mínim un cop per setmana a escoltar la paraula de Déu. Això et va a beneficiar moltíssim. No siguis tan egoista,

QUART: HONRARÀS AL TEU PARE I AL TEU MARE.

Has de ser bon fill. Per què diu Déu això? Perquè els teus pares t'han donat la vida, aquest cos no ha caigut del cel, et cuiden, et alimenten, et donen un recer, et donen educació, et donen amor. Et donen tot quan tu no tens res i no pots tenir cura de tu mateix. El teu has molts favors als teus pares. En el món cada any es practiquen més de 10.000.000 milions d'avortaments. Aquesta gent és negativa, bandits, dimonis ... Després que els seus pares els han donat la vida, cura i donat amor, no segueixen l'exemple dels seus pares i maten als seus propis fills. Abans teus pares et van cuidar amb tot el seu cor i un dia quan ells necessiten la teva atenció has de cuidar i ocupar d'ells. Has tornar aquest favor. Avui per tu demà per mi. Cor amb cor. La teva vida l'has als teus pares. Per això Déu diu que honraràs al teu pare i la mare de la mateixa manera que ells ho van fer amb tu quan eres petit. Si una persona no és bona amb els seus pares és com un animal.

CINQUÈ: NO MATARÀS.

Aquest està molt clar. No mataràs. No matar als teus propis fills com molta gent fa amb l'avortament. Matar al teu fill és com matar-te a tu mateix, perquè el teu fill és part de tu, part del teu cos. No pots matar el teu propi fill, fins als animals cuiden i protegeixen als seus fills. Quan el teu et acostar una mare amb cries, t'ensenya les dents, i si t'acostes molt et poden matar per protegir els seus fills. Això ho has d'entendre. No pots matar sota cap concepte. Hi ha molts països que es maten els uns als altres, entre races es maten, hi ha molts exemples. La guerra en nom de Déu no es pot fer, hi ha moltes guerres i matances en nom de Déu. Déu diu: no mataràs. Sota cap concepte no has ni pots matar. Està prohibit matar. Has recordar. Els governants, com el dictador de Síria, vol mantenir la seva família en el poder i qualsevol que aixequi la mà, el mata. Això és molt negatiu per a la seva família i per al seu país. Quan mates, molt aviat rebràs el càstig de Déu. Ningú escapa. La seva consciència també ha de ser castigat. No matar persones ni tampoc als animals. Viu i deixa viure. Molta gent mata per esport. ¿Matar un animal sense defensa és un esport? Abans els anglesos quan van conquistar Àfrica també van practicar l'esport de la caça amb els negrets. Deien: corre, et donem 10 minuts d'avantatge i després un grup de bandits dels comencen a buscar ia matar. Això es diu esport? Tots som fills de Déu, no importa el color. Déu no diu això, no. No mataràs. Ni a humans ni animals. Matar és matar. Hem de respectar Tots els éssers vius. Si no et fan mal ni et molesten per què mates? T'agradaria que algú et matés? Pensa-ho. Si no t'agradaria que et matessin, tu no matis a un altre. No mataràs a cap ésser viu, ni a humans ni animals ni als arbres. Ara hi ha molta gent que vol viure bé ia la muntanya curta arbres. Els arbres tenen cura de nosaltres i ens proporcionen molts beneficis. Tallar arbres és igual a matar les gallines per treure'ls els ous. Un cop mates la gallina, ja no surten més ous. Això ho has d'entendre. Per això Déu diu: no mataràs.

SISÈ: No cometis actes impurs.

Què són els actes impurs? Els actes impurs són els realitzats per egoisme: jo, jo, jo. Construir la felicitat amb el dolor i sofriment dels altres. Com el president de Síria que per mantenir el poder ha matat a 100.000 ciutadans del seu propi país. Mata a innocents, dones, nens, cotxets "a sac" sense importar-li la vida dels altres ni el seu patiment. Qualsevol acte d'egoisme, és un acte impur. Acte impur és que tots aquells actes que facis cap als altres negativament. Tot el que facis tu qualsevol acte, si fa mal a la gent ja sigui molt o poc, és impur. Matar i el sexe són actes impurs. 

SETÈ: NO ROBARÀS.

Aquest és un acte de pur egoisme. La gent que roba treu el dels altres el seu per benefici propi. En molts països es roben nens per vendre'ls. En molts. Les guerres es fan per robar als altres països i quedar-se amb el que tenen els altres. Si no ¿Per què hi ha guerres? un país envaeix al seu veí per robar tot el que hi ha. Tots els robatoris són actes negatius i egoistes. En cap robis res a ningú. No pots quedar-te amb el que no és teu ni treure als altres el que és seu. Per això Déu diu: No robaràs. El robatori no es pot justificar mai.
VUITÈ: No diràs FALS TESTIMONI ni mentides.
Sobretot les mentides. Quantes persones no han dit mentides? grans o petites, tant és. La gent pensa que na mentida petita no passa res. Però no és així. Primer es comença amb una mentida petita i acaba dient moltes mentides i més grans. És com una bola de neu que comença a rodar des del cim de la muntanya petita i cada vegada es fa més gran i gran. Negativa acumula negativa i cada dia és més negativa. No diràs fals testimoni ni mentiràs. En un judici ¡quants testimonis diuen mentides! L'advocat sap que el seu client és culpable, però per guanyar el judici diu tantes mentides com pot. Però com el client paga, l'advocat diu el que sigui i menteix el que faci falta, per guanyar diners. No has de fer això. El que cobres és poc, és misèria comparat amb el que pagaràs a l'infern per milions de años.No val la pena. Qualsevol cosa has de dir la veritat. Recordeu-vos bé, tu pots enganyar la gent, a qualsevol persona, al jutge, però no a tu mateix ni al teu consciència.

NOVÈ: No consentiràs pensaments ni desitjos impurs.

Aquest manament és molt més fi que els altres. Perquè primer, abans de cometre qualsevol acte, aquest està en el teu pensament. Si el teu pensament és impur si és negatiu, després es converteix en acte. El pensament és el primer pas abans de cometre qualsevol acte impur. Abans de qualsevol acte has de posar stop al teu pensament. Si tu no penses res dolent, no has de fer res dolent. Si penses egoistament teus actes són egoistes. Els terroristes, abans de matar la gent ja calculen com i on poden realitzar l'assassinat, l'estudien i el programen en la seva ment. Per això Déu diu: no consentiràs pensaments ni actes impurs. Tots els actes abans de cometre'ls, passen pel pensament. Si un pensament impur, desig negatiu, passa pel teu cap has tallar immediatament abans que aquest pensament es converteixi en acte. Abans de fer qualsevol cosa pensa si a tu t'agradaria que et fessin això. Pensa que tots som un, som una gran família tots som fills de Déu. Perquè entenguis, som com un arbre, cada persona és un full, cada branca és un país, el tronc és el nostre origen és el nostre Pare. Tots formem l'arbre. Som un en conjunt. A la terra som una gran família. Tots els desitjos i pensaments impurs, es converteixen en actes. Després vénen les conseqüències d'aquests actes negatius i impurs. Si el pensament és correcte aquesta terra seria un paradís.

DESÈ MANAMENT DE LA LLEI DE DÉU: NO COBEJARÀS els béns ALIENS.

Aquest és l'últim manament de la Llei de Déu. No intentis robar o posseir el que tenen els altres. La paraula bé és molt àmplia, es refereix a tot tipus de propietats, no només materials també intel · lectuals, de pensament, diners ... Per no cobejar, abans d'actuar posem stop al nostre pensament. Abans d'actuar sempre pensem, com robar i com aprofitar del que té l'altre, sigui legal o ilegalmete. Aprofitar-se dels béns aliens podeu triar diferents, legalment i il · legalment:
1 legalment, és aprofitar-se de la gent innocent, com ara els bancs que han fet hipoteques. Quan tu no pots pagar al banc, el banc et reclama dient-te que tu has signat les condicions encara que no hagis llegit la lletra petita. Ara la teva propietat només val 50.000 € però abans quan demanes un crèdit et donaven 100.000 €. Aquest banc està robant legalment, està aprofitant dels diners de la gent. Abans el banc et deia que teu pis valia 100 però ara val 50, així que el banc intenta aprofitar-se de tu a 50. La llei està mal feta, perquè això és moralment il · legal. Si no pots pagar et fan un desnonament i et fan fora al carrer i el banc es queda el teu pis. Això és aprofitar-se de la gent legalment. 2 il · legalment; És qualsevol forma de robatori o estafa a la gent. Si una persona és capaç d'aprofitar de la gent, com per exemple en 100.000 €, en un principi està molt content perquè ha aconseguit 100.000 €, però aquest persona s'oblida d'una cosa, si estafa 100.000 € a la pobra gent, amb la seva intel · ligència podria haver guanyat 1.000.000 € sense estafar. Ha fet un mal ús de la seva intel · ligència. A sobre ho pagarà car perquè tindrà un judici i si perd el judici haurà de pagar els 100.000 € més els interessos i despeses. Per això Déu ens diu que no ens aprofitem ni desitgem els béns aliens, perquè al final ho paguem car. Millor guanya diners legalment amb el teu intel · ligència. Els polítics, roben legal i il · legalment. S'aprofiten de la seva situació i influències per estafar la gent honrada, roba els impostos al poble, utilitza subvencions per ajudar els seus amiguets, i al final tot es descobreix. Tot això no arriba enlloc. Millor ser honrat i no robar els diners del poble, al final tots cauen i els tanquen a la presó. Uns abans i altres després. Si el teu robes a una persona o la estafes, tu has només a aquesta persona. Però si robes o estafes als ciutadans, tu deus a tots els ciutadans. Si Espanya té 40.000.000 de habitants i robes els diners del poble, tu has als 40.000.000 milions de persones. Els diners públics no es toca. Això és molt greu. Robar a una persona o robar els impostos d'un poble no és el mateix, per la llei de Déu és molt més greu robar els diners del poble. Molt de compte amb els polítics i la gent que té càrrecs importants. Compte amb aquesta gent. Cap acabarà bé. No han malgastar ni un cèntim del poble, perquè Déu t'està vigilant i després hauràs de passar comptes aquí i en el més enllà. Déu et castigarà i la teva consciència també. Després no podràs dormir bé i tindràs remordiments per robar diners a la gent. Gairebé tots els polítics i partits han estat descoberts robant i fent tripijocs, en les notícies el podem veure cada dia. El paguen car i cap escapa. Abans de fer això, pensar-ho bé. No pots malgastar els diners del poble ni aprofitar de la teva situació de poder. Perquè si fas això ho pagaràs car i aniràs a la presó i no només això, el teu nom quedarà tacat com la seva fossis un bandit. La teva família tindrà vergonya de tu. Per què tots els polítics quan els detenen es tapen la cara? Perquè saben que ho han fet malament i senten vergonya. No pensis que et vas a salvar i que mai et van a agafar: tots els estafadors i lladres tard o d'hora cauen. És qüestió de temps. Mai surt bé. No val la pena passar-te la resta de la teva vida a la presó. No només això, quan moris aniràs a l'infern com a mínim per un milió d'anys. L'infern t'espera per fer-te patir durant un milió d'anys. Encara que tu no creguis o no t'interessi creure, aniràs a l'infern igual. Allà estaràs a la presó i et trauran cada dia per matar-te un i una altra fins que compleixis la teva condemna. Crees o no creguis en la llei, quan t'enxampen tots van a la presó. Crees o no creguis en l'infern també et fiquen a la presó i la presó l'infern no és com la d'aquí plena de comoditats. Veus amb molt ull. Tots els polítics són servidors del poble. No són els caps del poble. No és el poble que serveix als polítics. Els polítics no són superiors al poble. Has de ajudar a la gent perquè visqui millor. Si malgasta, robes i des subvencions als amics, estàs robant al poble i això té el seu càstig, aquí en aquest món i en el més enllà. Quan tu algun dia vagis a la presó teus amiguets no van a acompanyar. Ningú es va oferir a pagar per tu, ningú farà res per tu. Si tu ets representant de la llei i estàs tort, has de posar-te recte, has de donar exemple als altres perquè no pots exigir a ningú el que tu ets incapaç de cumplir.Si les entitats públiques, com els ajuntaments, no paren de picar a la gent i buscar problemes, no són servidors del poble. Els polítics han de tenir cor i ajudar el poble no colpejar-lo sense pietat. La primera condició per ser polític hauria de ser el tenir un cor d'or, un cor de dedicació als altres i de solucionar els problemes de la gent. La gent no tria els polítics per la seva cor d'or. Per això nosaltres ara estem tan malament. Déu sap que aquest món cada vegada serà pitjor, per això l'últim manament de la llei de Déu és: no cobejaràs els béns aliens. Està molt mal fet fer complir la llei als altres i no complir-la tu. Si un pare fuma, com pot dir al seu fill que fumar és dolent? Has de predicar amb l'exemple i tot anirà bé. Si els polítics roben i cometen delictes com poden exigir als altres que no robin ni cometin delictes? no és lògic. Els que tenen la llei a la mà han de complir el 100% abans d'exigir als altres. Quantes persones fan com cal? l'1%? la resta, el 99% són egoistes i roben als altres tant com poden. Si robes un cèntim, en la propera vida hauràs de pagar. Et reencarnarás en animal una vegada i una altra fins que paguis tot el que has de. Tu avui pots ser polític perquè ne la vida passada ho vas fer bé, però no et aprofitis ara perquè la teva caiguda serà més forta. Per què els polítics viuen tan còmodament? tenen grans habitatges, cotxe oficial amb xofer, viatges en primera classe ... ¿És que són superiors a nosaltres? no, no és així. Tu has de donar exemple i el que estàs fent és aprofitar dels diners dels impostos per viure millor. Tot això ve per egoisme: jo, jo, jo. Si penses en els altres primer abans que en tu mateix, mai cometis aquest tipus de pecats i viuràs feliç en aquesta tierra.Tú no treus benefici per fer mal als altres, perquè si fas mal l'altre voldrà venjar de tu i tu també ho passaràs malament. Per això no facis mal si no vols que et facin mal a tu. No siguis egoista i només pensis en tu. Has de pensar el bé per tu mateix, has de ser egoista positivament i pensar bé el que et beneficia i el que et fa mal. Recordeu-vos bé: Abans de cobejar els béns aliens, pensa-ho bé. Fes stop a aquest pensament! perquè després patiràs les conseqüències aniràs a la presó i després quan moris aniràs a l'infern. Treballa per al poble amb cor, així construiràs un paradís a la terra. Si tots som egoistes i passem per sobre dels altres per aconseguir una millor vida sense importar-nos el sofriment ni l'esforç dels altres, aquest món anirà cada vegada pitjor, aquest món serà un infern. Clatell et aprofitis de ningú, no enganyis a ningú ni amb falses promeses, ni amb mentides intentis treure diners a la gent per beneficiar o viure més tranquil i millor. Guanya els diners honradament i no et aprofitis del treball i esforç dels altres per viure millor tu. Això ho pagaràs molt car, la teva consciència i les lleis tant d'aquest món com del més enllà, et castiguen per milions d'anys a l'infern. No aprofitis mai de la gent perquè després la gent es venjarà de tu i ho passaràs malament. ! Molt ull ¡¿Qué es para mí la Biblia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada