dilluns, 23 de novembre del 2015

Celebram L'ADVENT

 


Què és l’Advent?

Advent és una paraula que prové del llatí adventus i que significa “vinguda, arribada”. Advent era el nom que els romans donaven al temps en què les seves divinitats feien acte de presència als seus temples, una vegada a l'any. En la religió cristiana l’advent és el període de temps immediatament anterior al 24 de desembre, un temps litúrgic i sagrat de preparació ascètica i espiritual per la celebració de la festa de Nadal, previ a l’adveniment de Jesús al món, al naixement del Messies.

L’Advent té el seu inici el diumenge posterior al 29 de novembre, l'anomenat primer diumenge d’Advent, dura quatre setmanes (els quatre diumenges d’Advent) i és el tret de sortida a l’any eclesiàstic. Pels cristians, l’Advent havia estat un temps de rigorós dejuni, pregària i meditació fins al punt que s’anomenava la Quaresma de Nadal.


Durant aquestes setmanes de Novembre i Desembre, tot preparant el Nadal, farem a l' escola diferents activitats per descobrir i trobar a Jesús ben a prop nostre. 

Activitats de reflexió..A l' escola tenim un calendari on anirem



SIGNIFICAT DE LA CORONA D´ADVENT Durant l'advent es prepara una corona de branques i flors, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d'advent. L'origen d'aquest costum és una tradició no cristiana que consistia a encendre espelmes a l'hiver amb el foc del déu Sol, perquè tornés amb la seva llum i la seva calor durant l'hivern. Els primers missioners van aprofitar els símbols d'aquesta tradició per evangelitzar les persones. Partien dels seus costums per ensenyar-los la fe catòlica

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

SIGNIFICAT DE LA CORONA D'ADVENT



Durant l'Advent es prepara una corona d'advent amb branques i flors,amb quatre espelmes, per a cada diumenge. 

 






Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzuluDDAJ
      L'origen d' aquesta costum és una tradició no cristiana que consistia a encendre espelmes a l'hivern amb el foc del déu Sol, perquè tornés la seva llum i la seva calor. Els primers missioners van aprofitar els símbols d'aquesta tradició per evangelitzar les persones. 
 
 Veiem aquests símbols:

*La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal de dues coses:

1) Ens recorda l' amor de Déu és etern, sense principi ni final.
2)Ens impulsa aquest amor estimant a Déu 







Les branques verdes: El verd és el color de l' esperança i de vida. Déu vol que esperem coses bones d'ell: el perdó dels pecats, quan fem coses malament 






Les pomes vermelles: que adornen la corona representen els fruits del jardí del Edèn. Amb una poma Adam i Eva van portar el pecat del món, però van rebre també la promesa de que no romandrien sempre en la mort sinó que havia de venir un Salvador Universal. 

 

 

Veiem aquest símbols: La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal de dues coses: 1) Ens recorda que l'amor de Déu és etern, sense principi ni final, 2) Ens impulsa a imitar aquest amor estimant a Déu i al proïsme, fent-nos desitjar que el nostre amor tampoc s'acabi mai.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Les quatre espelmes: S'encenen d'en d' una en una, durant els quatre diumenges d' advent. Ens ensenyen a esperar amb paciència i ens recorden que Jesús és la llum.

El llistó vermell: Representa dues coses: el nostre amor a Déu i l'amor de Déu que ens embolcalla.  


 



 El nostre calendari d'advent a l' escola...Cada setmana treballarem un valor que hi ha dins de cada finestra...
 Els mes petits han fet una garlanda...Cada setmana intaran treballar els diferents valors com son; Escoltar, estimar, compartir i ajudar...
Els més grans han fet uns calendaris d' Advent i unes corones ...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada